0

37-åring dömd för misshandeln av journalist på Tele2 Arena

Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Den 37-årige man som i våras tog sig in på pressläktaren under ett derby på Tele2 Arena och attackerade två journalister dömdes på onsdagen för misshandel och olaga hot.

Det var i våras, under det allsvenska derbyt mellan Djurgården och Hammarby, som en obehörig man tog sig in på pressläktaren och attackerade två journalister.
En av journalisterna misshandlades med ett knytnävsslag.
Ingripande vakter saknades. En polis, som var på matchen privat, fick ingripa.
– Det är en högerkrok som sitter i ansiktet, och han ramlar omkull. Då släpper jag blicken och springer dit, berättade polisen, enligt Aftonbladet, i onsdagens rättegång.
37-åringen dömdes för misshandel och olaga hot, till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

SKS-styrelsens Robert Laul följde rättegången och skriver här om domen i Aftonbladet: ”Döms för sin attack på TV4-journalister”.

Svenska Sportjournalistförbundet och Sportjournalisternas Klubb Stockholm har länge påtalat säkerhetsbrister på Tele2 Arena. Efter vårens incident har dialogen med arenaägaren och Tele2-klubbarna intensifieras och flera säkerhetsåtgärder har vidtagits.
En avgränsning kring pressläktaren planeras bli permanent i form av ett staket.

/SKS och SSF

Andreas Lundin

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/b/d/sportjournalisterna.se/httpd.www/sks/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *