0

Så blir årets SKS-magasin

magasin

Hallå där Mats Taxén, projektledare för årets SKS-magasin!

Vad kommer årets SKS-magasin att handla om?

– Vi satsar hårt på ”Årets sportjournalist”, annars kommer det bli ganska traditionellt, som tidigare. Vi kommer ha ett antal artiklar om det nya arbetet som våra journalister ställs inför. På EM och OS till exempel. Vi kommer ha en artikel om hur bevakningen av stora fotbollsevenemang har förändrats de senaste åren. Från att skrivande press har dominerat den svenska journalistkåren, till att det numera är TV och webb, och att de flesta jobbar med det. Sedan har vi en artikel om OS, som handlar om de TV-bolag, eller de som vill göra rörlig bild, som inte har rättigheter till tävlingarna, och har fått hålla sig utanför OS-byn, för att försöka få tag på idrottsmännen på annat sätt. Vi kommer också spegla säkerhetsarbetet inför EM och OS, och att de som bevakade mästerskapen fick genomgå ett antal säkerhetskurser. Det känns som allt har förflutit utan missöden. Så när som en incident under OS där Radiosportens Bengt Skött höll på att bli vådaskjuten.

När kommer magasinet ut?
– Det kommer ut ungefär den 15 november. Cirka två veckor innan årsmötet och julfesten i december.

Hur lägger ni upp arbetet?
– Det är jag, Andreas Lundin, Jenny Modin och Patrik Larson som har huvudansvaret. Sedan tar vi hjälp med redigering av en kvinna utanför organisationen.

Det är fortfarande ett pappersmagasin. Hur tänker vi digitalt kontra papper?
– Vi kör ett pappersmagasin i år också. Sedan får styrelsen, tillsammans med medlemmarna på årsmötet, ta ett beslut år från år, om det ska fortsätta som pappersmagasin, eller om det ska digitaliseras. Jag tror att framför allt de äldre medlemmarna tycker det är roligt att få magasinet till jul, och inför årsmötet.

/Jenny Modin, ordförande Sportjournalisternas klubb i Stockholm, och sammankallande till uppstartsmöte SKS-magasinet

Andreas Lundin

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/b/d/sportjournalisterna.se/httpd.www/sks/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *