3

Journalist attackerades på pressläktaren: ”Oacceptabelt”

Med anledning av händelserna på Tele 2 Arenas pressläktare under Stockholmsderbyt mellan arrangerande Djurgården och Hammarby gör Sportjournalisternas Klubb Stockholm, SKS, och Svenska sportjournalistförbundet, SSF, följande kommentar:

SKS och SSF har vid tidigare tillfällen påtalat för Djurgården, Hammarby och AIK att pressplatserna på Tele 2 Arena och Friends är helt öppna och saknar tydliga avgränsningar. Det saknas också vakter.

I halvtidsvilan under måndagens derby mellan arrangören Djurgården och Hammarby gick en våldsam supporter till fysiskt angrepp mot en arbetande journalist inne på pressläktaren. Det dröjde flera minuter innan en civilpolis kom till undsättning.

Det är naturligtvis en ohållbar situation att obehöriga personer kan kliva rakt in på pressläktaren. Det är också en oacceptabel arbetsmiljö för de journalister som rapporterar om Stockholmsfotbollen.

Vi hoppas att Djurgården, Hammarby och AIK kan möta oss i en dialog kring hur vi får tydligt avgränsade pressläktare samt vakter, inte bara under derbyn utan samtliga elitfotbollsmatcher.

Styrelsen Sportjournalisternas Klubb Stockholm, SKS
Styrelsen Svenska Sportjournalistförbundet, SSF

Andreas Lundin

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/b/d/sportjournalisterna.se/httpd.www/sks/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399