0

Pressrestriktioner rör upp känslor inför för-VM

Ryssland uppges med internationella fotbollsförbundet Fifas goda minne införa restriktioner för journalister i samband med Confederations Cup i sommar. Men Fifa tillbakavisar påståendet.

En stor del av Bilds förstasida på tisdagen upptas av nyhet om att journalister inte kommer att kunna rapportera fritt under för-VM, Confederations Cup. Enligt den tyska tidningen måste journalister bland annat skriva under att man inte rapporterar om något annat än själva fotbollsturneringen. För att göra det krävs ett särskilt visum. Bild har därför tagit beslut om att inte skicka några journalister till turneringen så länge ackrediteringskraven kvarstår.

Rapporten har rört upp känslor inte bara hos Bild, utan också hos det tyska fotbollsförbundet. Förbundspresident Reinhard Rauball utlovar att vid kommande Fifa-möte (9 maj) ta upp ackrediteringsfrågan. På tisdag eftermiddag tillbakavisade Fifa anklagelser om begränsningar av pressfriheten.

Mer läsning:
GP och Radiosporten

Frederic Pavlidis

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/b/d/sportjournalisterna.se/httpd.www/sks/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *