0

Rissveds tog emot priset för Årets Stjärnskott 2016

IMG_8128

Svenska Spels Pierre Jonsson och SKS Andreas Lundin delar ut priset till Jenny Rissveds. Foto: Johanna Alba

Jenny Rissveds mottog under måndagen sitt stipendium på 25 000 kronor för utmärkelsen Årets Stjärnskott 2016. 

Det var för två veckor sedan som Jenny Rissveds utsågs till Årets Stjärnskott 2016, ett pris som Sportjournalisternas Klubb Stockholm delar ut tillsammans med Svenska Spel. Läs mer här.

Nu har hon även fått ta emot priset, vilket skedde vid Svenska Spels lokaler i Solna. Jenny Rissveds avslöjade bland annat att hon inte kan cykla på bakhjulet och så fick hon se en kort sekvens över hur det såg ut när Radiosporten refererade hennes guldlopp.

Efter framgången förra året börjar nu den nya säsongen om en dryg vecka med tävling i Sydafrika. Sen drar världscupen igång i slutet av maj i Tjeckien och de fem följande VC-tävlingarna avgörs i Tyskland, Andorra, Schweiz, Kanada och Italien.

– Det blir mycket resande till många olika platser i världen, det känns bra att det drar igång nu, säger Rissveds som inte vill sätta upp för höga mål inför världscupsäsongen.

– Förra året slutade jag fyra. Nu vill jag bli topp tre i alla fall.  Efter året som varit är det inte konstigt om det blir ett litet mellanår, jag känner ingen stress.

Ett annat mål under året är VM som avgörs i Australien i september.

Inför prisutdelningen hade Jenny Rissveds besökt Radiohuset och pratat i Morgonpasset i P3 om hur tufft det varit för henne att slå igenom som 22-åring.

– Ja, väldigt faktiskt. Jag ska vara ärlig för man behöver prata om det här, jag har liksom tappat fotfästet och tappat bort mig själv. Jag har mått väldigt dåligt psykiskt i perioder, säger hon i den intervjun.

Hör den intervjun här.

Juryns motivering när Rissveds utsågs till Årets Stjärnskott 2016:
Jenny Rissveds fick under 2016 sitt stora publika genombrott då hon slog sig in i världseliten och tog hem OS-guldet i mountainbike. Efter att tidigare ha varit framgångsrik på juniornivå utklassade hon alla konkurrenterna i sin OS-debut på ett imponerande sätt. Segern hade en bragdartad stämpel då hon på träningen inför loppet kraschade och i finalen hoppade hennes kedja ur.

Andreas Lundin

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/b/d/sportjournalisterna.se/httpd.www/sks/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *