0

Första kvinnan mot Helsingfors

 Övre raden från vänster: Rasim Reiz, Lennart Sandahl, Kalle Dahlberg, Axel Pershagen, Christoffer Braw, Marko Päivärinne, Herman Hansson. Nedre raden: Linus Norberg, Adam Pinthorp, Tina Luoma, Ramin Nouri, Ali Reza Zohori Pour.

Övre raden från vänster: Rasim Reiz, Lennart
Sandahl, Kalle Dahlberg, Axel Pershagen, Christoffer Braw, Marko Päivärinne, Herman Hansson.
Nedre raden: Linus Norberg, Adam Pinthorp, Tina Luoma, Ramin Nouri, Ali Reza Zohori Pour.

För första gången har en tjej spelat med SKS i den traditionella fotbollsmatchen mot Helsingfors sportjournalister. Det var TV 4-scriptan Tina Luoma som blev historisk.

I år blev det bara en match mellan de två lagen. Den spelades i Helsingfors i januari och slutade oavgjord 1–1.

Det är sällan lätt att få ihop spelare till bortamatcherna. I år åkte laget till Helsingfors med endast tolv spelare. Men stämningen var det inget fel på. Förbundskaptenen Ramin Nouri, Discovery, fyllde år och hade dagen till ära beställt sprillans nya matchställ. Med hjälp av en sponsor fick Stockholm en uppsättning med landslagsdräkter. Så även om det är SKS som spelar så är det numer i blågult.

Elva hjältar och en hjältinna tog färjan över och krigade till sig en poäng. Helsingfors dominerade starkt i ungefär 60 minuter. Därefter tog Stockholm över och fick in en rättvis kvittering efter ett riktigt mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre innan Ali Reza Zohori Pour (då Expressen, nu DNS) petade in den från nära håll.

Sverige fick blodad tand och segervittring samtidigt Finland gick på knäna. Rasim Reiz hade ett par gyllene lägen att avgöra i slutskedet av matchen. Men det blev alltså inga fler mål. Matchens lirare var helt klart Viasats Christoffer Braw som sprang outtröttligt i 90 minuter.

Sverige är därmed fortsatt obesegrat under förbundskapten Ramin Nouri som debuterade med en 4-1-triumf mot Danmark under hösten 2015.

Andreas Lundin

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/b/d/sportjournalisterna.se/httpd.www/sks/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *